Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961 και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής, όπου και έζησα μέχρι το 2003. Από το 2004… κατοικοεδρεύω στην Πεύκη.

Ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας το 1977 σε παράρτημα του Απολλώνιου Ωδείου. Από το 1980 ως το 1988 σπούδασα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Νίκο Χαμηλοθώρη, με τον οποίο πήρα το πτυχίο μου με “Άριστα”. Συνέχισα τις σπουδές μου με τον Κώστα Γρηγορέα, στο Ωδείο “N. Σκαλκώτας”, όπου και πήρα το δίπλωμά μου, επίσης με “Άριστα”, το 1992. Παράλληλα, για δύο περίπου χρόνια με τον καθένα, παρακολούθησα μαθήματα με τους Κώστα Κοτσιώλη και Jesus Castrobalbi. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής και ερμηνείας στην Αθήνα και το Βόλο από τους: Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussel, Wolfgang Lendle, Paul Gregory, Jozef Zsapka και Paul Galbraith.

Από το 1982 ως το 1986 διετέλεσα Γραμματέας του Συλλόγου Σπουδαστών Μουσικής Αναγνωρισμένων Ωδείων Αττικής και Πειραιά, ενώ (όχι και για πολλά χρόνια…) φοίτησα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχω λάβει μέρος σε πολλές ατομικές ή ομαδικές συναυλίες σε χώρους Τέχνης, Ωδεία, Πολιτιστικά κέντρα και αλλού, είτε ως σολίστ, είτε ως μέλος μικρών μουσικών σχημάτων, με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που ξεκινάει από το καθαρά κλασικό και φθάνει ως το σύγχρονο τραγούδι.
Ασχολούμαι συστηματικά με την μεταγραφή στην κιθάρα τραγουδιών και έργων για διάφορα άλλα όργανα, καθώς και με τη δημιουργία εκπαιδευτικών συγγραμμάτων για κιθάρα.
Επίσης συμμετείχα στην ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “Άττικα”.
Είμαι βασικός συνεργάτης του TaR, διαδικτυακού μουσικού περιοδικού “με αφορμή την κιθάρα”.

Σαν δάσκαλος* κιθάρας (κλασικής κυρίως, αλλά και ηλεκτρικής) έχω συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τα: Εθνικό Ωδείο Περιστερίου & Αμαρουσίου, Ωδείο “Νίκης Ριζοπούλου” (Ηράκλειο), Μουσική Σχολή Κερατέας “Θορικόν” και Τροφώνιο Ωδείο Λιβαδειάς.
Από το 1999 είμαι καθηγητής στο Τμήμα Κιθάρας του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πεύκης, ο οποίος το 2008, με «πυρήνα» τα Εκπαιδευτικά του Τμήματα Πιάνου και Κιθάρας, ίδρυσε το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, όπου και αυτά εντάχθηκαν.
Οι δραστηριότητες των μαθητών μου αυτά τα 11 χρόνια στην Πεύκη θα είναι και το κύριο αντικείμενο των σελίδων που θα ακολουθήσουν.

*(Καθηγητής θα "έπρεπε" να λέω, αλλά το “δάσκαλος” μου αρέσει πολύ περισσότερο)

Οι δικοί μου δάσκαλοι:

Ν. Χαμηλοθώρης
Κ. Γρηγορέας